De Occiflex

"De Occiflex slaat een brug tussen de kennis van anatomie en manuele therapie met de 'state-of-the-art' van digitale besturingstechnieken."  


Verbeterde diagnostiek

Door de zuivere metingen die we op de Occiflex kunnen uitvoeren, geeft het ons een grote voorsprong op het stellen van een juiste diagnose. Met een goede interpretatie van de bewegingsuitslagen kunnen we het niveau bepalen waarop de klacht mogelijk geprovoceerd wordt. Aan de hand daarvan stelt het de therapeut in staat om de juiste behandeling te kiezen. 

Het ontworpen Occiflex-concept is volstrekt veilig omdat het enkel de ingebrachte beweging van de therapeut volgt en zeer langzaam beweegt (twee minuten om volledig naar één kant te draaien en weer terug). Het uitgekiende concept blijft altijd binnen de bewegingsmogelijkheden van de patiënt en is daardoor ontspannend en prettig om te ervaren. 

 

Uniek concept 

Iedere patiënt en iedere pijnklacht is uniek. Doordat de Occiflex ook in staat is om bewegingen op te meten, maakt de therapeut een keuze welke beweging u zal helpen om de klacht aan te pakken. De therapie zijn combinaties van kleine zeer langzame bewegingen van buigen of strekken, zijwaarts bewegen en draaien van de nek. 

Zonder de Occiflex is deze therapie niet uitvoerbaar en dat maakt het Occiflex-concept zo uniek! 


IMG_0280.jpg